Er det noe et forbrukslån ikke kan brukes til?

Er det noe et forbrukslån ikke kan brukes til?

Det finnes mange ting et lån uten sikkerhet kan brukes til. Du kan for eksempel bruke dette til finansiering av ny bil eller for å samle usikret gjeld. Sistnevnte kalles refinansiering. Vær likevel forsiktig med valget av bruksområdet. Lån uten sikkerhet har høyere renter enn lån med sikkerhet, grunnet risikoen banken tar ved å låne ut penger på denne måten. Ekspertene anbefaler dermed at du ikke bruker pengene på noe du ikke får igjen noe verdi for, som ferie.

Hva kan forbrukslån ikke brukes til?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det vil si at låntaker ikke behøver stille sikkerhet i personlige eiendeler. Du trenger heller ikke stille med egenkapital for å få innvilget denne typen lån. Som navnet tilsier, er dette et lån til forbruk. Det vil si at du kan bruke pengene til akkurat hva du vil. Banken trenger heller ikke informasjon om hva de lånte pengene skal gå til. Mange velger derfor å benytte denne typen lån til, for eksempel, oppussing av hus.

  • Høyere risikofaktor tilsvarer høyere renter
  • Ekspertene råder i å bruke pengene på en smart måte
  • Det er lurt å investere, men du kan bruke lånet til akkurat hva du vil

Sammenligning av tilbud

For å finne en god låneavtale lønner det seg å sammenligne ulike tilbud. Det finnes mange tjenester på nett som enkelt hjelper deg å samle ulike låneaktører. Slik kan du sende uforpliktende lånesøknader til flere aktører og motta deres beste tilbud. Når du skal velge lån er det viktig å lese nøye gjennom bankens vilkår og betingelser. Nedbetalingstid, renter og gebyrer er viktige elementer å se på. Sammenlign alltid den effektive renten, da denne inkluderer lånets gebyrer og avgifter.

  1. Sammenlign lån for best rente ved å bruke sammenligningstjenester
  2. Sjekk effektiv rente for å vite lånets totale kostnader

Kriterier til søker ved forbrukslån

Alle banker gjennomfører en kredittsjekk på alle låntakere før innvilgelse av lån. Dette er for å beskytte både seg selv og deg som låntaker mot mislighold. Når du har fått innvilget pengene er det viktig at de brukes smart. Du kan for eksempel bruke de på en god investering, som oppussing av boligen. Dette er noe som vil øke verdien på boligen din. Likevel, er det du og bare du som bestemmer hvordan du bruker lånet ditt uten at du må begrunne dine valg.

Det finnes altså ingen grenser for hva du kan bruke forbrukslånet ditt til, da banken ikke stiller spørsmål til dette. Med denne typen lån kan du låne inntil 600 000 kroner med en maksimal nedbetalingstid på fem år. Det er også mulig å gjøre ekstra innbetalinger eller innfri lånet tidligere enn avtalen tilsier. Selv om det ikke finnes noen konkrete grenser for hva et lån uten sikkerhet ikke kan brukes til, er det viktig å ikke bruke pengene uaktsomt. Bruk de lånte pengene klokt!

Ofte stilte spørsmål

Hva er lurt å bruke lånet på?

Ekspertene råder at du investerer pengene i noe du kan få avkastning for, som for eksempel oppgradering av boligen din. Oppussing og oppgradering av boligen gjør at boligen øker i verdi, og er en meget smart investering. Det kan lønne seg å bruke pengene på andre områder som finansiering av bil, eller refinansiering av gjeld.

Hva bør jeg ikke bruke lånet på?

Det anbefales ikke at du bruker pengene på utgifter som ikke gir deg noen avkastning. Eksempler på dette er ferie, luksusvarer, middager på restauranter, osv. Det beste er at du plasserer pengene der du får hente inn verdi. Bruker du pengene på å oppgradere boligen din vil du se at du øker verdien på den, og vil derfor være et smart trekk.

Hvordan søker jeg om forbrukslån?

Du kan søke om lån uten sikkerhet enkelt på nett. De fleste sammenligningstjenester gir deg mulighet til å sende søknader til flere banker direkte på deres nettside. Alle søknader er uforpliktende, da ingen avtale trer i kraft før du har signert. Når du har bestemt deg, kan du signere låneavtalen enkelt på nett med Bank-ID.